na hráškové pyré:
Filety bez kůže si nakrájejte na středně velké kousky. Z obou stran je důkladně osolte.
Nyní si připravte těstíčko z prosáté hladké mouky, jedlé sody, soli, pepře a světlého piva.
Ihned směs důkladně ruční metlou zpracujte, aby se nevytvořily hrudky. Vznikne středně husté těstíčko.
Mezitím si v hlubší pánvi rozpalte dostatečné množství oleje, obalte nasolenou rybu v hladké mouce, pak hned v těstíčku a nakonec v panko strouhance. Dejte ji hned zvolna smažit na olej dozlatova z obou stran. Nakonec smažené filety zakápněte citronovou šťávou.
Podávejte s hráškovým pyré, které si připravíte povařením zeleného hrášku ve smetaně s trochou soli. Nakonec hrášek tyčovým mixérem ve smetaně rozmixujte a do horkého pyré zamíchejte lžičku másla.
tip: panko strouhanku můžete vynechat a připravit rybu jen v pivním těstíčku.